Pe urmele geniilor George Enescu – Ciprian Porumbescu

Descrierea obiectivelor turistice incluse în rută

Casa muzeală Ştefan Luchian” – Centrul Istoric Botoşani - Galeriile de artă Ştefan Luchian” - Casa Ventura - Memorialul Ipoteşti – Casa memorială Mihai Eminescu” - Muzeul memorial „George Enescu” Dorohoi - Casa memorială „George Enescu” Liveni - Casa „Ciprian Porumbescu” din Suceava - Cetatea de Scaun a Sucevei - Muzeul Satului Bucovinean - Muzeul de Istorie Suceava - Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava - Casa memorială şi Muzeul memorial „Ciprian Porumbescu” loc. Ciprian Porumbescu

Casa muzeală „Ştefan Luchian”

Casa Ciomac - Cantemir, construită în anul 1800, în aceeaşi perioadă cu celelalte case armeneşti construite în zonă, a fost dată în administrare Fundației Ștefan Luchian și transformată în Casa Muzeală Ștefan Luchian”. Fundația a colecţionat câteva piese expoziţionale de valoare deosebită, multe dăruite de rude în viată ale pictorului Luchian. Casa Ciomac - Cantemir este înregistrată pe lista Ministerului Culturii şi Cultelor, Institutul Naţional al Monumentelor Istorice, monumente istorice de arhitectura urbană.

Adresă: Strada Victoriei 15, Botoșani

Telefon : 0231 532855

Program de vizitare: Marţi – Duminică 9 – 17

Centrul Istoric al municipiului Botoşani

Este cuprins între străzile 1 Decembrie 1918, Piaţa 1 Decembrie 1918 şi Strada Săvenilor. În acest perimetru sunt cuprinse aproximativ 60 de clădiri datând din perioada cuprinsă între ultimul deceniu al secolului al XIX-lea şi primele două decenii ale secolului următor. Centrul Istoric are un caracter unitar, pe o mare parte a sa, datorită faptului că a fost reconstruit, după model apusean, în urma incendiului care a distrus o mare parte a clădirilor existente aici, în vara anului 1887.Centrul Istoric al municipiului Botoșani adăpostește numeroase beciuri, hrube și tuneluri. Documente care să facă referire la aceste catacombe nu mai există, astfel încât nu sunt cartografiate și nici nu se cunoaște cu exactitate vechimea lor. Spațiile subterane erau folosite pentru depozitarea proviziilor și ca adăpost în cazul în care orașul era atacat de invadatori.

Distanţă: 500 m faţă de Casa muzeală „Ştefan Luchian”, 5 minute de mers pe jos.

Galeriile de artă Ştefan Luchian” – Botoşani, reprezintă Secţia de Artă a Muzeului Judeţean. Aici este valorificat patrimoniul artistic botoşănean, patrimoniu ce cuprinde lucrările artiştilor plastici Ştefan Luchian, Octav Băncilă, precum şi a numeroşi artişti plastici contemporani. Sunt organizate expoziţii tematice, muzeale sau personale de artă plastică şi decorativă.

Adresă: Piața Revoluției 12 Botoșani, 500 m faţă de Centrul Istoric, 5 min de mers pe jos

Telefon: 0231 514 197

Program de vizitare: 9 – 17

Casa Ventura - Muzeul de Etnografie - Şcoala Populară de Artă „George Enescu”

Casa Ventura a fost construită la sfârşitul sec. XIX în stil neoclasic. Ea poarta numele renumitei Maria Ventura, actriță româncă de origine evreiască, cunoscută în România și sub numele de Mărioara Ventura, iar în Franța ca Marie Ventura. Începând cu data de 14 decembrie 2012, Muzeul de Etnografie din Botoşani funcţionează cu regim de expoziţie permanentă la parterul Casei Ventura. Din patrimoniul muzeului fac parte peste 3000 de piese, cele prezentate publicului fiind reprezentative pentru: arhitectura populară, ocupaţiile locuitorilor din zonă, tradiţii şi meşteşuguri, ceramică, piese de mobilier, port popular, ţesături, accesorii pentru diverse obiceiuri de Crăciun şi de Anul Nou, din zona judeţului Botoşani. Expoziţia este dispusă în cinci săli tematice. Încăperile găzduiesc pe rând: un alai de nuntă, un interior de casă tradiţională, obiceiurile tradiţionale de Sărbători (Crăciun, Paşte). Există şi două săli ce prezintă ocupaţiile principale ale locuitorilor, pornind de la agricultură, vânătoare şi până la îndeletnicirile domestice. În aceeași clădire funcționează și Școala Populară de Artă „George Enescu” din Botoșani.

Adresă: B-dul. Mihai Eminescu, nr. 50, Botosani, la 2 km distanţă faţă de Centrul Istoric,             aproximativ 5 minute de mers cu atoturismul

Telefon: 0231 515506

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Program de vizitare : Marţi – Duminică 9 – 17

Memorialul Ipoteşti – Casa memorială Mihai Eminescu

Casa memorială are o istorie ce începe în anul 1936, când a fost refăcută vechea casă a Eminovicilor căzută în ruină. Ea a suferit mai multe restaurări de-a lungul timpului, ultima şi cea mai importantă între anii 1977-1979, când a fost reamplasată pe fundamentul celei originale şi refăcută în stilul acesteia. Complexul memorial mai cuprinde: bisericuţa familiei (lângă aceasta se află mormintele părinţilor Raluca şi Gheorghe Eminovici), biserica comemorativă Sf.arh.Mihail şi Gavril (pe peretele interior, la intrare este pictată figura poetului), Biblioteca Naţională de Poezie care conţine circa 17000 de volume şi este dotată cu o sală de lectură şi un amfiteatru în aer liber cu scenă şi cca 400 locuri, un muzeu memorial „Mihai Eminescu” care posedă şi o pensiune de turistică cazare cu 36 locuri.

Manifestările cultural - artistice dedicate marelui poet Mihai Eminescu sunt:

- Ziua Culturii Naţionale – Zilele Eminescu” 14-15 ianuarie

- „Festivalul naţional de muzică folk pe versuri de Mihai Eminescu” 14-15 iunie la Ipoteşti cu spectacole în amfiteatrul în aer liber

- „Zilele Mihai Eminescu” – 14-15 iunie când se decernează Premiul Naţional de poezie Mihai Eminescu

- „Porni Luceafărul ” - 14-15 iunie omagierea poetului Mihai Eminescu printr-un concurs de creaţie şi interpretare a poeziei eminesciene.

Adresă: Loc. Ipoteşti, com. Mihai Eminescu, Botoşani, la 12 km distanţă faţă de Centrul Istoric Botoşani, aprox. 15 minute de mers cu autoturismul.

Email : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">m.ipotesti@gmail.com

Muzeograf de serviciu : 0728129249

Program de vizitare :

Program de vară: (16 mai – 16 septembrie) Marţi – Duminică  9 - 17

Program de iarnă: ( 17 septembrie – 15 mai) Marţi – Duminică 8 - 16

Tarife:

Pentru copii, grup de copii, elevi, studenţi, pensionari, persoane cu dizabilităţi: 4 lei / persoană

Pentru adulţi, grup de adulţi: 8 lei/ persoană

Tarif fotografiere 5 lei

Tarif filmare 9 lei

Tarif de fotografiere pentru profesionişti 25 lei

Muzeul memorial „George Enescu” Dorohoi

Casa care adăposteşte muzeul a fost cumpărată în anul 1910 de Costache Enescu, tatăl compozitorului, care a şi locuit-o un timp. În hol şi în cele 5 încăperi ale muzeului inaugurat în anul 1957, sunt expuse numeroase documente şi obiecte originale care evocă personalitatea marelui artist. Fotografii originale din anii copilăriei petrecuţi la Liveni şi Cracalia, fotografii ale părinţilor, scrisori adresate de aceştia fiului lor, manuscrisele unor lucrări compuse de George Enescu la Dorohoi, obiecte personale – pianul, mai multe viori şi baghete, o pereche de ochelari, un costum de concert, programe de concert, mobilier de epocă. Li se adaugă spre a-i da un puternic caracter evocator, masca mortuară şi mulajul mâinilor artistului realizate la 4 martie 1955 la Paris de Margareta Lavrelier Cosăceanu. De casa din Dorohoi se leagă numele unor cunoscute lucrări enesciene: Quartetul de coarde op.30, Simfonia a III-a şi tot de ea, începuturile multora dintre cele mai importante compoziţii ale lui George Enescu. În faţa muzeului este amplasat unul dintre cele mai reuşite busturi ale artistului.

Adresă: Str. George Enescu, nr. 81, Dorohoi, la 31 km distanţă faţă de Ipoteşti, aproximativ 29 de minute de mers cu autoturismul

Telefon: 0231 615450

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Program de vizitare : Marţi – Duminică 9 – 17

Tarife :

adulţi 5 lei/pers.

elevi, studenţi, pensionari, adulţi cu handicap şi grupuri organizate în minim 10 persoane 2,50 lei/pers

Casa memorială „George Enescu” Liveni

Casa memorială George Enescu de la Liveni a fost inaugurată în anul 1955. În casa nu prea mare, cu pridvor în faţă şi patru încăperi separate de o tindă, este reconstruită cu grijă ambianţa anilor copilăriei şi sunt expuse obiecte care i-au fost în preajmă în puţinii ani staţi acolo: pianul, o vioară jucărie, un Moş Crăciun - jucărie, trusa de culori pentru desen, câteva cărţi de poveşti, mai multe desene realizate în copilărie. Sunt expuse, de asemenea, fotografii ale părinţilor, ale casei din Cracalia, acte de proprietate aparţinând lui Costache Enescu, tatăl muzicianului, precum şi partituri muzicale din anii de tinereţe ai artistului şi nu în ultimul rând fotografii care îl reprezintă pe Enescu, în compania unor mari muzicieni ai timpului, în ţară şi în diverse capitale ale Europei.

Adresă: Liveni, com. George Enescu, Dorohoi, jud. Botoşani, la 18 km faţă de Dorohoi, aproximativ 25 de minute de mers cu autoturismul

Telefon : 0231 514199

Program de vizitare : Marţi – Duminică   9 – 17

Casa „Ciprian Porumbescu” din Suceava

Situată pe Strada Prunului nr. 1, în spatele Curții de Conturi din Suceava, casa datează de la începutul secolului al XIX-lea și, conform săpăturilor demarate la mijlocul secolului XX în împrejurimile casei, aceasta a fost zidită pe altarul unei vechi biserici ortodoxe, demolate în anul 1777, din ordinul austriecilor.

În prezent casa, aflată în proprietate privată, este inclusă pe Lista monumentelor istorice din județul Suceava.  În acest imobil a locuit și a compus marele compozitor român Ciprian Porumbescu (1853-1883), fapt atestat și pe plăcuţa memorială amplasată pe fațada casei: „În această casă a trăit și creat compozitorul Ciprian Porumbescu, înaintaș de seamă al muzicii românești.” Renovată în repetate rânduri, fară a ține cont de arhitectura specifică și de apartenența acestei pe lista monumentelor istorice, casa nu este deschisă spre vizitare publicului larg.

Casa se află situată in spatele Curții de Conturi de pe str. Petru Rareș, bl. 15, la 1 km de CNIPT Suceava, 5 min. (automobil).

Distanţa: 62 km faţă de Liveni, aproximativ 1h şi 10 min de mers cu autoturismul.

O serie de monumente care aduc aminte de marele compozitor sunt Bustul lui Ciprian Porumbescu, amplasat în Parcul Profesor Ioan Nemeș din Suceava, Statuia lui Ciprian Porumbescu din Stupca și Mormântul lui Ciprian Porumbescu care se află în cimitirul satului cu același nume, în apropiere de altarul Bisericii "Sfântul Dumitru". Acesta este inclus pe Lista Monumentelor Istorice din județul Suceava.

Pentru a aduce un omagiu marelui compozitor, Centrul Cultural Bucovina a inițiat un Concurs Internaţional de interpretare instrumentală denumit Lira de aur”, manifestare cu o tradiţie de aproximativ jumătate de secol, ce se adresează elevilor din ţară şi din străinătate, aparţinând învăţământului preuniversitar. Concursul urmăreşte promovarea tinerelor talente la toate disciplinele muzicale: vioară, pian, instrumente de suflat.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cu o istorie ce datează de secole, Cetatea Sucevei, ctitoria marelui domnitor Petru Mușat I, făcea parte din sistemul de fortificații construit în Moldova la sfârșitul secolului al XIV-lea, în momentul apariției pericolului otoman. Odată invincibilă în faţa armatelor străine, aceasta este, în prezent, una dintre primele din România care împletește în mod firesc trecutul cu prezentul, găzduind o expoziţie permanentă amenajată pe ruine. Încă de la intrarea în cetate, vizitatorul păşeşte în atmosfera specială a secolelor trecute, călăuzit fiind şi de ghizii virtuali care îşi deapănă povestea. Istoria Moldovei şi a Cetăţii de Scaun a Sucevei, genealogiile muşatinilor şi basarabilor, părerile diverşilor călători străini sunt doar câteva aspecte redate într-o manieră modernă şi atractivă. Odată cu lăsarea întunericului, zidurile exterioare şi interioare ale cetăţii prind viaţă, un spectacol inedit de sunet şi lumini dezvăluind scene de luptă sau din viaţa cotidiană din cetate.

Adresă:  Aleea Cetății, Suceava

Cetatea se află la 2,1 km de CNIPT Suceava, 5 min. (automobil).

Telefon: 0784 275 644

Program de vizitare:

Luna Martie

Luni – închis
Program de vizitare 09,00 – 20,00
Ultima intrare ora 19,00.
Pentru programul de video proiecție 19,00 – 20,00 este necesară programare

Luna Aprilie

Luni – închis
Program de vizitare 09,00 – 21,00
Ultima intrare ora 20,00.
Pentru programul de video proiecție 20,00 – 21,00 este necesară programare

Luna Mai

Luni – închis
Program de vizitare: Marți – Duminică 08,00 – 22,00
Ultima intrare ora 21,00
Pentru programul de video proiecție care începe la ora 21,00 este necesară programare.

Lunile Iunie, Iulie, August

Luni – deschis
Program de vizitare: Marți – Duminică 08,00 – 22,00
Ultima intrare ora 21,00
Pentru programul de video proiecție care începe la ora 21,00 este necesară programare.

Luna Septembrie

Luni – închis
Program de vizitare: Marți – Duminică 10,00 – 21,00
Ultima intrare ora 20,00
Pentru programul de video proiecție care începe la ora 20,00 este necesară programare.

Luna Octombrie

Luni – închis
Program de vizitare: Marți – Duminică 10,00 – 20,00
Ultima intrare ora 19,00
Pentru programul de video proiecție care începe la ora 19,00 este necesară programare.

Luni – închis
Program de vizitare: Marți – Duminică 10,00 – 19,00
Ultima intrare ora 18,00
Pentru programul de video proiecție care începe la ora 18,00 este necesară programare.

Lunile Decembrie, Ianuarie, Februarie

Luni – închis
Program de vizitare: Marți – Duminică 10,00 – 18,00
Ultima intrare ora 17,00
Pentru programul de video proiecție care începe la ora 17,00 este necesară programare.

Tarife:

Adulți/ elevi, studenți/ pensionari: 16 lei/ 4 lei/ 8 lei

Muzeul de Istorie Suceava

Amenajat într-o clădire-monument istoric, construită în stil neoclasic, la începutul secolului al XX-lea, muzeul este unic la nivel național ca mod de prezentare și interactivitate. Aici, găsim ilustrată locală în contextul naţional şi european. Cele mai spectaculoase sau mai interesante obiecte de patrimoniu sunt expuse şi explicate în contextul lor istoric, prin tehnici moderne şi atractive. Alături de expoziţiile permanente, Muzeul de Istorie găzduieşte anual expoziţii temporare de mare impact, cu patrimoniu cultural din ţară şi străinătate, precum şi o gamă foarte largă de activităţi educaţionale.

Adresă: Str. Ştefan cel Mare nr. 33, Suceava, 720003, la 300 m distanță de CNIPT, 3 min. de mers pe jos.

Telefon: 0230 216 439

Program de vizitare:

1 Aprilie – 31 Octombrie, de marți până duminică: 10:00 – 18:00, Luni închis
1 Noiembrie – 31 Martie, de marți până duminică: 09:00 – 17:00, Luni închis

Tarife:

Adulți/ elevi, studenți/ pensionari: 12lei/ 3lei /6 lei

Muzeul Satului Bucovinean din Suceava

Cel mai tânăr muzeu în aer liber din România, inclus în Lista Monumentelor Istorice din România,  Muzeul Satului Bucovinean reflectă organizarea şi activitatea complexă a satului tradiţional bucovinean. Numeroasele monumente de arhitectură populară, de la case, gospodării ţărăneşti, ateliere meşteşugăreşti – folosite ca ateliere-şcoală pentru copii sau turişti, până la şcoală, biserică şi crâşmă permit vizitatorului înţelegerea modului de viaţă al locuitorilor din Bucovina. Inedit pentru muzeu este reprezentarea vieţii spirituale a ţăranului, prin marcarea riturilor de trecere – naşterea şi înmormântarea, precum şi a ritului de integrare – nunta.

Adresă: Aleea Cetății, Suceava 720028

Muzeul se află la 2,1 km de CNIPT Suceava, 5 min. (automobil).

Telefon: 0330 401 917

Program de vizitare:

1 octombrie – 27 octombrie: marți – duminică orele 9-17, ultima intrare 16.30; luni – închis

28 octombrie 2019 – 1 martie 2020: miercuri – duminică orele 9-16, ultima intrare 15.30; luni, marți – închis

2 martie – 11 aprilie 2020: miercuri – duminică orele 9-17, ultima intrare 16.30; luni, marți – închis

12 aprilie – 30 septembrie 2020: marți – duminică orele 10-18, ultima intrare 17.30; luni – închis

Tarife:

Adulți/ elevi, studenți/ pensionari: 8 lei/ 2 lei/ 4lei

Mănăstirea ”Sf. Ioan cel Nou” de la Suceava

Mănăstirea cu biserica ”Sfântul Gheorghe”, situată pe strada Ion Vodă cel Viteaz nr. 2, a fost ridicată între anii 1514-1522, preluându-se planul bisericii Mănăstirii Neamțului, însă cu dimensiuni mai ample. În anul 1534, în timpul domniei lui Petru Rareș, biserica este acoperită cu pictură în frescă atât la interior, cât și la exterior. A fost catedrală mitropolitană a Moldovei, mai bine de 150 de ani, până la sfârșitul secolului al XVII-lea. Se constituie ca mănăstire în 1866, fiind subordonată Mănăstirii Dragomirna până în 1905. Biserica a fost restaurată de două ori, prima dată între anii 1906-1909, iar a doua oară între anii 2001-2008. Astăzi este sediul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților. Adăpostește în prezent moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Începând cu anul 2004, biserica Sfântul Gheorghe” a Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou, se află în Patrimoniul Mondial U.N.E.S.C.O.

Adresă: Strada Ion Vodă Viteazul 2, Suceava 720034, la 400 m distanță de CNIPT, 4 min. de mers pe jos.

Program de vizitare:

Luni-Duminica: 08.00 – 20.00

Intrare liberă

CNIPT Suceava

Str. Mitropoliei, nr. 4, cod poștal 720035

Tel./fax: +40330 803 124

Tel.: +40230 551241

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.visitingbucovina.ro

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică promovează potenţialul turistic natural şi antropic al judeţului, informează turiştii cu privire la obiectivele turistice din judeţ, oferă informaţii cu privire la posibilităţile de cazare, agrement şi de servire a mesei şi la agenţiile de turism din zonă, oferă cu titlu gratuit materiale de promovare turistică (broşuri, hărţi, pliante, ghiduri, albume, flyere, CD-uri).

CNIPT Suceava se află la aproximativ 100 km de Casa memorială George Enescu de la Liveni, aprox. 1h și 40 min. cu automobilul.

Casa memorială „Ciprian Porumbescu” din localitatea Ciprian Porumbescu

Casa, construită din lemn, la sfârșitul secolului al XIX-lea, este o construcție de mici dimensiuni, destinația acesteia fiind de casă parohială a satului Stupca (azi Ciprian Porumbescu), locuită de preotul Iraclie Porumbescu, tatăl marelui compozitor, împreună cu familia sa. Dacă inițial casa preotului Iraclie Porumbescu era formată din patru încăperi, despărțite prin tindă, astăzi sunt deschise spre vizitare publicului, cele două încăperi rămase – cancelaria preotului şi bucătăria de vară. Aici, prin intermediul exponatelor autentice, pianul Mărioarei, sora compozitorului, mobilier, fotografii, diverse obiecte care au aparţinut familiei, este reconstituită atmosfera de epocă în care a creat marele compozitor atunci când poposea în vacanțe, în casa părinților săi. Pe o bârnă din tavanul casei încă se mai poate desluşi semnătura lui Ciprian Porumbescu (18531883), scrijelită cu briceagul pe când era copil.

Adresă: Suceava, sat Stupca, Comuna Ciprian Porumbescu

Casa memorială „Ciprian Porumbescu” se află la 26 km de municipiul Suceava (30 min. automobil) şi la 23 km de Gura Humorului, pe DN 17 Suceava spre Ilişeşti, apoi pe DJ 178 spre comuna Ciprian Porumbescu.

Telefon: 0757 422 908

Program vizitare:

mai – septembrie:   10 – 18, ultima intrare 17.30

octombrie – aprilie:  9 – 17, ultima intrare 16.30

Luni – Marţi: Închis

Tarife:

Adulți/ elevi, studenți/ pensionari: 6 lei/ 1,5 lei/ 3 lei

Muzeul memorial „Ciprian Porumbescu” din localitatea Ciprian Porumbescu

Amenajat într-o clădire cu o arhitectură deosebită ce aparține stilului neoclasic, muzeul ce datează de la începutul secolului al XIX-lea, evocă momentele semnificative din viața și activitatea celebrului compozitor, dirijor şi interpret român Ciprian Porumbescu. Cuprinde exponate veritabile (pianul, violoncelul, bagheta de dirijor şi husa viorii compozitorului), mobilier de epocă, fotografii, tipărituri, afişe, piese numismatice sau filatelice, care amintesc de cel ce a compus nenumărate piese muzicale renumite în țară și în străinătate: Baladă pentru vioară şi pian, Rapsodia Română, Imnul Unirii, opereta Crai Nou etc. Muzeul este amplasat pe proprietatea vechiului conac al boierului Dimitrie Costin, într-un cadru natural deosebit, un parc dendrologic cu arbori seculari şi cu specii rare.

Adresă: Suceava, comuna Ciprian Porumbescu

Muzeul memorial „Ciprian Porumbescu” se află la 26 km de municipiul Suceava (30 min. automobil) şi la 23 km de Gura Humorului, pe DN 17 Suceava spre Ilişeşti, apoi pe DJ 178 spre comuna Ciprian Porumbescu.

Telefon: 0749 375 678, 0230 216 439

Program vizitare:

mai – septembrie:   10 – 18, ultima intrare 17.30

octombrie – aprilie:  9 – 17, ultima intrare 16.30

Luni – Marţi: Închis

Tarife:

Adulți/ elevi, studenți/ pensionari: 8 lei/ 2 lei/ 4 lei

Beneficiarii (grupurile ţintă):  grupuri de copii, adulți și pensionari, familii cu copii de vârstă școlară, turişti;

Transport: Transportul se poate efectua cu autocar, microbuz sau autoturism

Unităţi de cazare şi de alimentaţie:

BOTOŞANI

Hotel Rapsodia Botoşani

Adresa: jud. Botoşani,  Str. Cuza Vodă nr. 4, Botoşani

Telefon: 0317146835

SITE: www.hotelrapsodia.ro

Restaurant - La Strada

Adresa: Pietonalul Unirii (lângă cinematograf, la parter), jud. Botoşani

Telefon: 0231510001 sau 0741436460

SITE: www.restaurantlastrada.ro

Hotel Maria Botoşani

Adresa: jud. Botoşani, Str. Unirii nr.12, Botosani

Telefon: 0231514334

SITE: www.maria-hotel.ro

Hotel Belvedere Botoşani

Adresa: jud. Botoşani, bulevardul Mihai Eminescu nr. 67,Botosani

Telefon: 0231510200

SITE: www.hotelbelvederebotosani.ro

Hotel Premier Botoşani

Adresa: jud. Botoşani, Str. Pacea, Nr. 45A, Botosani

Telefon: 0331104015

SITE: www.hotel-botosani.ro

Restaurant - hotel Rediu Botoşani

Adresa: Rediu, cod poştal 710378, jud. Botosani

Telefon: 0231517131

SITE: www.hotel-rediu.ro

Pensiunea Bianca Botoşani

Adresa: jud. Botoşani, Strada Ion Luca Caragiale, Nr.11, Botosani

Telefon: 0728216 503

SITE: www.cazare-botoşani.ro

Pensiunea Splendid Dorohoi

Adresa: loc. Dorohoi, str. A.I. Cuza nr. 27, jud. Botosani

Telefon: 0231612920

SITE: www.pensiuneasplendid.ro

Pensiunea Magica Dorohoi

Adresa: Bulevardul Victoriei, Dorohoi

Telefon: 0744959850

Restaurant – Casa Lux

Adresa: Calea Națională 167, Cod postal 710001, jud. Botoşani

Telefon: 0231510510

SITE: www.pensiuneacasalux.ro

Restaurant Popas Cucorăni Botoşani

Adresa: - situat la 10 km de oraşul Botoşani, pe şoseaua Botoşani- Dorohoi

Telefon: 0725921991

SITE: www.popascucorani.ro

Popas Turistic Floare Albastră

AdresaDC61, Ipotești 717253 , Botoşani

Telefon : 0743007549

Suceava

Adresa: Str. Mitropoliei nr. 5, Suceava 720035

Telefon: 0330 100 026

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.hotel-balada.ro

Adresa:  Str. Agronomului  445, Șcheia, Suceava,727525

Telefon:  0230 526 966/0230 520 699

Email:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.conaculdomnesc.ro

Adresa: Str. Ana Ipătescu 5, Suceava, 720026

Telefon:  0748 143 447

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.hotelbucovina.ro

Hotel Continental

Adresa: Str. Mihai Viteazul 4, Suceava 720057

Telefon: : 0372 304 904

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.continental-suceava.continentalhotels.ro

Hotel Imperium

Adresa: Bld. Sofia Vicoveanca, nr.17,720285, Suceava

Telefon: +40 (0)230 211.115; +40 (0)756.035.394

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.; This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.hotelimperium.ro

Hotel Mandachi

Adresa: Bulevardul Sofia Vicoveanca, nr. 107, 720285, Suceava

Telefon: T: +40 330 111 999

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.hotelmandachi.ro

Hotel Polaris

Adresa: Str. Mihoveni 1, Șcheia 727525, Suceava

Telefon: 0330 104 903

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.hotelpolaris.ro

Pensiunea Agroturistică  Coliba Haiducilor

Adresa: Str. Aleea Vămii, Nr.3, Șcheia, Suceava

Telefon: 0330881881/0752111989

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www. colibahaiducilorbucovina.ro

Pensiunea Villa Alice

Adresa: Str. Simion Florea Marian 1Bis, Suceava 720193

Telefon: 0230 522 254

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

SITE: www.villaalice.ro

Complex Hotelier ZAMCA

Adresa: str. Zamca, nr. 28 A ,Suceava

Telefon: 0752 521 008/0230 521 008

SITE: www.carta.ro

Posibilităţi de agrement

Botoşani

Parcul Mihai Eminescu” Botoșani

Parcul Mihai Eminescu” s-a deschis în 1869, la acea dată purtând numele de Grădina Publică Vârnav. În partea sa centrală se găsește un lac artificial cu 2 poduri iar pe aleile principale se află statui cu busturile principalilor oameni de cultură din Botoşani. Parcul păstrează câțiva arbori contemporani cu Mihai Eminescu. În 1932 aici a fost pus bustul lui Mihai Eminescu, opera sculptorului Ion Georgescu, monument ce fusese amplasat în 1890 în fața școlii Marchian. Pe lacul artificial se pot face plimbări cu barca şi hidrobicicleta, iar în chioșcul din mijlocul parcului de sărbători cântă fanfara militară.

Cornișa AQUAPARC Botoșani

Cel mai mare parc de agrement din Moldova, întins pe o suprafaţă de 50 de hectare este situat pe versantul de la Cornişa, un deal aflat la intrarea în municipiul Botoşani dinspre Suceava. Parcul are ca atracţii turistice o zonă de aqua park cu tobogane de diferite dimensiuni, dintre care două indoor, mai multe piscine, printre care şi un bazin olimpic în aer liber, un centru spa cu mai multe tipuri de instalaţii de înfrumuseţare, terenuri sportive pentru tenis, fotbal, baschet, handbal, atât în aer liber, cât şi acoperite. La toate acestea se adaugă un patinoar acoperit care funcţionează pe timp de iarnă.

Adresa: str. Neculai Sofian nr.1, Botosani

Program: Luni - Duminică: 10:00 - 22:00

Telefon : 0799.910.120

Rezervări terenuri şi patinoar : 0799.213.749

Centrul de echitaţie şi Pensiunea „Cai de Vis”

Este situat în satul Vârful Câmpului, la 33 km distanţă de Botoşani şi 27 km distanţă de Suceava fiind o adevărată bijuterie, într-o zonă foarte pitorescă, la poalele pădurii. Moşia imensă a centrului, de 60 de hectare de teren şi pădure este un loc ideal pentru creşterea cailor şi producerea furajelor pentru hrana acestora şi dispune de o bucătărie tradițională cu mâncăruri BIO. Satul este de altfel renumit, locuitorii fiind urmași ai voievodului Bogdan, întemeietorul Moldovei.

Adresă: Comuna Vârfu Câmpului, Sat Ionășeni, Județul Botoșani

Telefon : 0741 414 414

Lacul cu Nuferi Ipotești

„Lacul cu nuferi” este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Botoşani, el fiind inclus în patrimoniul Memorialului Ipoteşti, la un loc cu Casa Memorială Mihai Eminescu şi Bisericuţa familiei Eminovici. Este considerat un monument al naturii, fiind sursă de inspiraţie poetică pentru Mihai Eminescu și loc de pelerinaj pentru iubitorii de literatură și, mai ales, pentru cei îndrăgostiți de opera eminesciană.

Atelierul de ceramică IACINSCHI

În atelierul familiei Iacinschi, producători de ceramică artizanală din Botoșani, se lucrează ceramica de Kuty”, foarte cunoscută în județ, și ceramica de tip neolitic. De peste 30 de ani, meșterii realizează platouri, farfurii, ulcioare, căni, vaze, cahle și multe alte obiecte necesare omului în casă sau obiecte de decor. Culorile folosite în zonă sunt cele ale pământului și ale naturii: verde, galben, brun. Desenul naiv este cel care decoreaza vasele prin zgâriere: animale, floarea-soarelui, schituri, păuni, fântâna cu cumpănă, tot ce ne înconjoară. Portofoliul familiei Iacinschi cuprinde peste o sută de decoruri foarte apreciate de cumpărători, în cromatică de verde, maro și galben.

Adresa: Strada Mioriţa nr.10 Botoşani

Program : luni – sâmbătă : 8.30 – 18.30; duminica închis

Telefon : 0740 183 273

Centre de informare turistică Botoşani

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani

CNIPT Botoșani : Strada 1 decembrie 1918, nr.4 ;

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;

Contact: 0231.519519; Web: www.visitbotosani.ro; persoană de contact: Florentina Gheorghiţă – director;

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Dorohoi

CNIPT Dorohoi : Strada 1 decembrie 1918, nr.2 ;

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ;

Contact: 0231.612256, persoană de contact : Daniela Murăreanu – director;

Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Vorona

CNIPT Vorona : Comuna Vorona, sat Vorona, Jud. Botosani;

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;

Contact: 0231.588643; Web: www.centruldeinformareturisticavorona.ro; persoană de contact : Ramona Pancu - inspector.

K2_PUBLISHED_IN Trasee turistice
K2_MORE_IN_THIS_CATEGORY « Drumul Luceferilor