Drumul Luceferilor

  Centrul Vechi (Centrul istoric) – Biserica Uspenia – Casa muzeală „Ștefan Luchian” – Atelier de ceramică meșter popular Iacinschi – Casa memorială „Nicolae Iorga” – Casa „Ventura”, Muzeul de Etnografie, Școala Populară de Artă „George Enescu” – Muzeul de Istorie Botoșani – Masă (Pensiunea Casa Lux, Pensiunea Bianca, Restaurant Maria) – Memorialul Ipotești, Bisericuța familiei Eminovici – Lacul cu nuferi, Observator – Masă (Popas Cucorăni, Pensiunea Magica-Dorohoi) – Muzeul „George Enescu” Dorohoi – Muzeul de Științele Naturii Dorohoi – Biserica „Sfântul Nicolae” Dorohoi – Mănăstirea Gorovei – Centrul de Echitație Cai de Vis –Vârfu Câmpului.

           Centrul Vechi (Centrul istoric)

Este cuprins între străzile 1 Decembrie 1918, Piaţa 1 Decembrie 1918 şi Strada Săvenilor. În acest perimetru sunt cuprinse aproximativ 60 de clădiri datând din perioada cuprinsă între ultimul deceniu al secolului al XIX-lea şi primele două decenii ale secolului următor. Centrul Vechi are un caracter unitar, pe o mare parte a sa, datorită faptului că a fost reconstruit, după model apusean, în urma incendiului care a distrus o mare parte a clădirilor existente aici, în vara anului 1887. Centrul Istoric al municipiului Botoșani adăpostește numeroase beciuri, hrube și tuneluri. Documente care să facă referire la aceste catacombe nu mai există, astfel încât nu sunt cartografiate și nici nu se cunoaște cu exactitate vechimea lor. Spațiile subterane erau folosite pentru depozitarea proviziilor și ca adăpost în cazul în care orașul era atacat de invadatori.

Distanţă: 500 m faţă de Casa muzeală „Ştefan Luchian”, 5 minute de mers pe jos.

Foto:Board media

        Biserica Uspenia

  1.      Este a treia biserică din municipiu ca vechime, cunoscută și ca Biserica albă, și a fost ctitorită în anul 1552 de către Doamna Elena Rareș, soția Domnitorului Petru Rareș. Este situată în Centrul Vechi,ca element arhitectonic, turla se sprijină pe o dublă bază stelară. Fără a aduce elemente noi față de construcțiile mai vechi, biserica prezintă interes pentru modul în care sunt redate în această epocă formele consacrate ale arhitecturii moldovenești. Biserica adăpostește picturi, sculptur, cărți vechi, de o mare importanță istorică și culturală. Este locul unde a fost botezat poetul Mihai Eminescu, devenind astfel loc permanent de omagiu adus marelui poet.                                                                                                            

Adresă: Strada 1 Decembrie nr. 43, Botoșani, situată în Centrul Vechi                             

Program de vizitare: Luni – Duminică 9.00 – 18.00

Distanţă: 500 m faţă de Casa muzeală „Ştefan Luchian”, 5 minute de mers pe jos.

Contact: Protopopiatul Botoșani

Tel: 0331 103 059 / 0231 512978

Site: www.protopopiatulbotosani.mmb.ro; e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Program de vizitare : -

Sursa: Board Media

  1.     

$1Ø  Casa muzeală „Ştefan Luchian”

   Casa Ciomac - Cantemir, construită în anul 1800 în aceeaşi perioadă cu celelalte case armeneşti construite în zonă, este o casă cu o construcție simetrică, având patru camere, despărțite de un vestibul, cu ușa de la intrare prevăzută cu un luminator, cu o bucătărie în spate, intrare în beci, construcție specifică zonei. Clădirea a fost dată în administrare Fundației „Ștefan Luchian” și transformată în Casa Muzeală Ștefan Luchian”. Fundația a colecţionat câteva piese expoziţionale de valoare deosebită, multe dăruite de rude în viată ale pictorului Ștefan Luchian.

                                                                                                                                   

Adresă: Strada Victoriei 15, Botoșani,

Contact: Fundația „Ștefan Luchian”

Tel: 0231 532855; www.stefanluchian.ro  

Persoana de contact: muzeograf - Corneanu Aglaia

Program de vizitare: Marţi – Duminică 9 – 17

Distanţă: 500 m faţă de Centrul Vechi, 10 min de mers pe jos.

 

  Casa memorială „Nicolae Iorga”

Casa părintească a istoricului Nicolae Iorga a fost transformată înmuzeu în anul 1965, fiind locul unde se păstrează un important număr de piese cu valoarea patrimonială, legate de personalitatea ilustrului nostru istoric. Expoziția foto-documentară din holul casei cuprinde colecția de manuscrise, prezentate cronologic, începând cu primele documente școlare, continuând cu perioada studiilor liceale, universitare din țară și din străinătate și încheindu-se cu anii deplinei maturități a savantului.

Adresă: Strada Nicolae Iorga nr. 15, Botoșani la o distanță de 1,9 km față de Centrul Vechi sau la 15 min de mers pe jos                                                                                                             

Tel: 0231 586400; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tarife : adulţi 4,2 lei/pers.; elevi, studenţi, pensionari, adulţi cu handicap şi grupuri organizate în minim 10 persoane 2,10 lei/pers

Persoana de contact: muzeograf – George Arhip

Program de vizitare: Luni: închis; Marţi – Duminică 9.00 – 16.30

 Casa Ventura - Muzeul de Etnografie - Şcoala Populară de Artă    „George Enescu”

        Casa Ventura a fost construită de Grigore Ventura la sfârşitul sec. XIX, între anii 1845-1850 și atestată în 1872. Construcția este în stil neoclasic, cu decoraţiuni arhitectonice interioare baroce, vitralii, cu scări din confecţii metalice, toate originale. Ea poarta numele renumitei Maria Ventura, actriță româncă foarte cunoscută atât în România, cu numele Mărioara Ventura, cât și în Franța,cu numele Marie Ventura, fiica scriitorului Grigore Ventura.

Aici sunt găzduite Școala Populară de Artă Botoșani și Muzeul de Etnografie din Botoşani, care funcţionează cu regim de expoziţie permanentă la parterul imobilului. Din patrimoniul muzeului fac parte peste 3000 de piese, cele prezentate publicului fiind reprezentative pentru: arhitectura populară, ocupaţiile locuitorilor din zonă, tradiţii şi meşteşuguri, ceramică, piese de mobilier, port popular, ţesături, accesorii pentru diverse obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă și Pascale din multe zone ale judeţului Botoşani.

Adresă: B-dul. Mihai Eminescu, nr. 50, Botosani, la 2 km faţă de Centrul Vechi, aproximativ 20 minute de mers pe jos

Tel:      0231 515506; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.   

Pers     Persoana de contact : muzeograf - Văculișteanu Ionuț

Pr         program de vizitare : Marţi – Duminică 9 – 17

Tarife : adulţi 4,2 lei/pers.; elevi, studenţi, pensionari, adulţi cu handicap şi grupuri organizate în minim 10 persoane 2,10 lei/pers  

$             Muzeul Judeţean de Istorie Botoșani

     Amenajat în fostul Palat administrativ al judeţului Botoşani, clădirea ce adăposteşte de peste 30 ani, mai exact din 1977, Muzeul Judeţean de Istorie, care a fost construit la începutul secolului XX după proiectul arhitectului Petre Antonescu. Stilul este unul eclectic, de influenţă franceză. Conducerea judeţului a dedicat această clădire jubileului celor 40 ani de domnie a regelui Carol I. Dispuse la parter și etaj, cele 17 săli de expoziție prezintă evoluția zonei Botoșanilor din preistorie în contemporaneitate. Un punct de atracție îl reprezintă Ceramica de Cucuteni care are piese expoziționale care au încântat ochiul turiștilor în expoziții la Vatican, Elveția și Polonia. Prezența omului este atestată prin descoperirile de la Ripiceni, Crasnaleuca, Mitoc încă din paleoliticul superior și ilustrată prin unelte, arme din piatră cioplită și os precum și de reconstituirea parțială a celui mai vechi adăpost uman din Sud-Estul Europei.

Adresă: Strada Unirii 15, Botosani, la 800m faţă de Centrul Vechi Botoşani, aproximativ 10 minute de mers pe jos

Program de vizitare : Marţi – Duminică 9 – 17

Tel: 0231 513 446/Fax:0231-536.989;

Tarife : adulţi 6,2 lei/pers.; elevi, studenţi, pensionari, adulţi cu handicap şi grupuri organizate în minim 10 persoane 2,10 lei/pers  

SITE web: www.muzeubt.ro ; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;

Persoana de contact: Manager / Director: Melniciuc Aurel

Masă și relaxare (Pensiunea Casa Lux, Pensiunea Casa Boema, Pensiunea Bianca, Restaurant Maria)

$    Memorialul Ipoteşti – Casa memorială „Mihai Eminescu”, Bisericuţa familiei Eminovici, Casa Papadopol, Lacul cu nuferi

     Casa memorială are o istorie ce începe în anul 1936, când a fost refăcută vechea casă a Eminovicilor căzută în ruină. Ea a suferit mai multe restaurări de-a lungul timpului, ultima şi cea mai importantă între anii 1977-1979, când a fost reamplasată pe fundamentul celei originale şi refăcută în stilul acesteia. Complexul memorial mai cuprinde: bisericuţa familiei (lângă aceasta se află mormintele părinţilor Raluca şi Gheorghe Eminovici), biserica comemorativă „Sf.arh. Mihail şi Gavril” (pe peretele interior, la intrare este pictat chipul poetului). Biblioteca Naţională de Poezie conţine circa 17000 de volume şi este dotată cu o sală de lectură şi un amfiteatru în aer liber cu scenă şi cca 400 locuri. În același complex se află Muzeul memorial „Mihai Eminescu” și Pensiunea turistică „Floare albastră” cu un spațiu de cazare de 36 locuri.

                     

Adresă: Loc. Ipoteşti, com. Mihai Eminescu, Botoşani la 12 km faţă de Centrul istoric Botoşani, aprox. 15 minute de mers cu autoturismul; cu transportul în comun

e-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Muzeograf de serviciu : 0728129249

Program de vizitare :

Program de vară: (16 mai – 16 septembrie) Marţi – Duminică  9 - 17

Program de iarnă: ( 17 septembrie – 15 mai) Marţi – Duminică 8 - 16       

Tarife:

Pentru copii, grup de copii, elevi, studenţi, pensionari, persoane cu dizabilităţi: 4 lei / persoană

Pentru adulţi, grup de adulţi: 8 lei/ persoană

Tarif fotografiere 5 lei 

Tarif filmare 9 lei  

Tarif de fotografiere pentru profesionişti 25 lei

$    Muzeul memorial „George Enescu” Dorohoi

     Spațiul expozițional al muzeului se află în casa cumpărată în anul 1910 de Costache Enescu, tatăl compozitorului, care a şi locuit-o un timp. În hol şi în cele 5 încăperi ale muzeului inaugurat în anul 1957, sunt expuse numeroase documente şi obiecte originale care evocă personalitatea marelui artist. Este foarte bine reprezentată perioada copilăriei petrecută la Liveni şi Cracalia, fotografii ale compozitorului și ale părinţilor, scrisori adresate de aceştia fiului lor, manuscrisele unor lucrări compuse de George Enescu la Dorohoi, obiecte personale – mobilier de epocă, pianul, mai multe viori şi baghete, programe de concert și alte obiecte personale. Li se adaugă spre a-i da un puternic caracter evocator, masca mortuară şi mulajul mâinilor artistului realizate în anul 1955 la Paris de Margareta Lavrelier Cosăceanu. Casa din Dorohoi este motivul inspirației pentru multe lucrări enesciene precum Quartetul de coarde op.30 sau Simfonia a III-a. În faţa muzeului este amplasat unul dintre cele mai reuşite busturi ale artistului.

Adresa: Str. George Enescu, nr. 81, Dorohoi, la 31 km faţă de Ipoteşti, aproximativ 29 de minute de mers cu autoturismul.

Tel: 0231 615450

e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Persoană de contact: muzeograf - Lidia Alexie

Program de vizitare : Marţi – Duminică 9.00 – 17.00

Tarife : adulţi 4,2 lei/pers.; elevi, studenţi, pensionari, adulţi cu handicap şi grupuri organizate în minim 10 persoane 2,10 lei/pers  

  1.    Muzeul de Științele naturii Dorohoi

     Clădirea a fost construită în anul 1887, iar destinația a fost inițial de sediu a Prefecturii Dorohoi. Prin dedicația pentru natură și știință a unor intelectuali din orașul Dorohoi, în anul 1953 se deschide Muzeul de Științele Naturii și Istorie. Pe tot parcursul existenței muzeului au fost adunate un număr mare de piese specifice științelor naturii cât și de istorie. Muzeul dispune de 17 săli de expoziţie (9 săli cu piese de istorie naturală şi 8 săli cu exponate sticlă şi porţelan). Patrimoniul muzeal (istorie naturală) însumează circa 276000 exemplare din toate grupele sistematice obţinute din achiziţii şi donaţii de la diverşi colecţionari sau ca rezultat al cercetării în teren de către personalul de specialitate al muzeului.

Printre achiziţiile cele mai importante se numără colecţia entomologică prof. Ioan Nemeş, colecţie catalogată ca fiind a 3-a din ţară din punct de vedere al valorii ştiinţifice; colecţia de lepidoptere exotice farmacist Weber Wilhelm; colecţia de păsări exotice (Zair-Africa) prof. Rang Cătălin etc.   

Adresa: str. AL. I. Cuza, nr. 43, Dorohoi, la 36,2 km faţă de Centrul Vechi Botoșani, Contact: muzeograf Cristina Amariei

Tel: 0231 611 773

Email: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.     

Program de vizitare : Marţi – Duminică   9 – 17

$     Biserica Sf. Nicolae Dorohoi

Lăcașul de cult este sfințit în anul 1495 în timpul domniei lui Ștefan cel Mare În prezent Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc” reprezintă cel mai vechi monument istoric și principalul obiectiv turistic pentru vizitatorii din țară și din străinătate din zona municipiului Dorohoi Edificiul în stil arhitectonic tradițional moldovenesc, își păstrează în întregime formele originale și zidurile inițiale, înfățișându-se ca un monument unde abundă decorațiile. Pictura mai păstrează unele fresce de o excepțională valoare artistică, fiind atribuită fie epocii lui Ștefan cel Mare, fie celei a lui Petru Rareș. Din pictura naosului iese în evidență tabloul votiv care îi înfățișează pe voievodul Ștefan, Doamna Maria, Bogdan, Ștefan cel Tânăr, și pe fratele său Petru. Biserica Domnească din Dorohoi reprezintă singurul caz din Moldova unde tabloul votiv este prelungit și pe peretele sudic; Iisus este pictat pe acest perete și nu pe cel vestic, ca de obicei, iar ctitorul cu familia sa se află pe peretele vestic având privirile îndreptate de la dreapta la stânga.

Adresa: str. Ștefan cel Mare nr. 61, Dorohoi, la 36,2 km faţă de Centrul Vechi Botoșani, 45 min. cu autoturismul, la 450 m față de Primăria Dorohoi, 5 min de mers pe jos

Contact: Protopopiatul Botoșani

Tel: 0331 103 059 / 0231 512978

Site: www.protopopiatulbotosani.mmb.ro; e-mail:This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Program de vizitare :

       

$1Ø  Mănăstirea Gorovei

 

     Mănăstirea Gorovei numită mai întâi Govorei, după numele boierului care a donat terenul este situată într-un cadru naturaldeosebit, drumul către ea făcând-se prin păduri, iar mănăstirea este situată într-o poiană foarte frumoasă, Viața monahală începe în anul 1700 cu o mica bisericuță construită din lemn. Aceasta a fost consolidată, s-a construit și o biserică de căărămidă, iar pe vechiul amplasament au fost îngropați ctitorii acesteia. Mănăstirea a suferit multe trnsformări atât în secolul XIX cât și în secolul XX. Biserica a fost refăcută și pictată în interior în perioada 2000-2007, perioadă în care s-a construit un corp nou de chilii.

 

Adresa: comuna Vârful Câmpului (prin Bucecea), la 41,2 km faţă de Centrul Vechi Botoșani, cu autoturismul, sau la 14 km de Dorohoi (via DN29A), 22 min cu autoturismul; la 32,6 km de Casa Memorială M. Eminescu (via DJ 291), 36 min. cu autoturismul

Persoana de contact: Arhim. Teofil Timişag

Tel: 0744 537 148

Site: www.gorovei.mmb.ro ; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Program de vizitare : -

RUTA:

Botoşani (DN 29 B) spre Dorohoi) – după cca 7 km se virează la stânga pe DN 29 C spre localitatea Bucecea – Vîrfu Câmpului – la intersecţia cu DN 29 A se virează la dreapta spre localitatea Dorohoi – se urmăreşte indiicatorul spre localitatea Gorovei şi mănăstirea Gorovei (pe drumul comunal DC 72).

Distanta: 32 km

Durata: 40 min.

Grad de dificultate: facil , Punct de pornire: Botoşani

Posibilități pentru masă :

$1Ø  Popas Cucorăni

Popas Cucorăni, gazdă primitoare, oferă mâncarea tradițională, vin din podgorii locale și din țară, muzica live iar ospitalitatea face ca momentele petrecute la Popas să devină amintiri memorabile. Se servește un meniu complex, cu preparate pentru toate gusturile și exigențele. Departe de oraș, pensiunea oferă o atmosferă liniștită, iar preparatele au gust autentic datorită ingredientelor provenite din ferma pensiunii.

Adresă: DN 29B pe ruta Botoșani - Dorohoi, la 10,6 km faţă de Centrul istoric Botoşani, aproximativ 16 minute de mers cu autoturismul; la 25 minute cu mijloc de transport în comun. Se află la o distanță de 4,1 km de Casa Memorială Mihai Eminescu Ipotești, aproximativ 9 min cu autoturismul și aproximativ 50 minute de mers pe jos.

Tel:          0725 921 991; e-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

               Program: Luni – Duminică 10 – 23

                Pensiunea Magica-Dorohoi

Adresă: Bulevardul Victoriei nr. 87, se află la 45,4 km faţă de Centrul istoric Botoşani, aproximativ 43 minute de mers cu autoturismul; la 25 minute cu mijloc de transport în comun. Se află la o distanță de 4,1 km de Casa Memorială Mihai Eminescu Ipotești, aproximativ 9 min cu autoturismul. Se află la 24,5 km de Popasul Cucorăni, 26 min cu autoturismul.

Tel: 0744 959 850;

SITE : https://ro-ro.facebook.com/MagicaRestaurant ;

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Program: Luni – Duminică 10.00 – 23.30

   

sursa  https://ro-ro.facebook.com/MagicaRestaurant ;

Pensiunea Splendid Dorohoi

Adresa: loc. Dorohoi, str. A.I. Cuza nr. 27, jud. Botosani

Telefon: 0231612920

SITE:www.pensiuneasplendid.ro

Sursa: www.pensiuneasplendid.ro                                            

Unităţi de cazare şi de alimentaţie:

HOTEL RAPSODIA BOTOŞANI 

Adresa: jud. Botoşani, Str. Cuza Vodă nr. 4, Botoşani

Telefon: 0317146835

SITE: www.hotelrapsodia.ro

RESTAURANT - LA STRADA

Adresa: Pietonalul Unirii (lângă cinematograf, la parter), jud. Botoşani

Telefon: 0231510001 sau 0741436460

SITE: www.restaurantlastrada.ro

HOTEL MARIA BOTOŞANI

Adresa: jud. Botoşani, Str. Unirii nr.12, Botosani

Telefon: 0231514334

SITE: www.maria-hotel.ro

HOTEL BELVEDERE BOTOŞANI

Adresa: jud. Botoşani, bulevardul Mihai Eminescu nr. 67,Botosani

Telefon: 0231510200

SITE:www.hotelbelvederebotosani.ro

HOTEL PREMIER BOTOŞANI

Adresa: jud. Botoşani, Str. Pacea, Nr. 45A, Botosani

Telefon: 0331104015

SITE:www.hotel-botosani.ro

RESTAURANT-HOTEL REDIU BOTOŞANI

Adresa: Rediu, cod poştal 710378, jud. Botosani

Telefon:0231517131

SITE:www.hotel-rediu.ro

PENSIUNEA BIANCA BOTOŞANI

Adresa: jud. Botoşani, Strada Ion Luca Caragiale, Nr.11, Botosani

Telefon: 0728216 503

SITE:www.cazare-botoşani.ro

PENSIUNEA SPLENDID DOROHOI

Adresa: loc. Dorohoi, str. A.I. Cuza nr. 27, jud. Botosani

Telefon: 0231612920

SITE:www.pensiuneasplendid.ro

PENSIUNEA MAGICA DOROHOI

Adresa: Bulevardul Victoriei, Dorohoi

Telefon: 0744959850

RESTAURANT - CASA LUX

Adresa:Calea Națională 167, Cod postal 710001, jud. Botoşani

Telefon:0231510510

SITE:www.pensiuneacasalux.ro

RESTAURANT POPAS CUCORĂNI BOTOŞANI

Adresa:- situat la 10 km de oraşul Botoşani, pe şoseaua Botoşani- Dorohoi

Telefon: 0725921991

SITE:www.popascucorani.ro

RESTAURANT CASA BOEMĂ BOTOŞANI

Adresa: - situat în localitatea Cătămărești-Deal, la 6,2 km de Botoşani, la 15 min cu autoturismul pe şoseaua Botoşani- Dorohoi - DN29B

SITE: www.casaboema.com 

Telefon: 0231 518 916 / Mobil: 0755 010 020; e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Posibilităţi de agrement :

$1Ø  Lacul cu Nuferi Ipotești

   „Lacul cu nuferi” este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Botoşani, el fiind inclus în patrimoniul Memorialului Ipoteşti, la un loc cu Casa Memorială Mihai Eminescu şi Bisericuţa familiei Eminovici. Este considerat un monument al naturii, fiind sursă de inspiraţie poetică pentru Mihai Eminescu și loc de pelerinaj pentru iubitorii de literatură și, mai ales, pentru cei îndrăgostiți de opera eminesciană.


Se află la o distanță de de aprox. 2 km de Casa Memorială Mihai Eminescu Ipotești, aproximativ 5 min cu autoturismul și aproximativ 50 minute de mers pe jos.

$1Ø  Centrul de echitaţie şi Pensiunea „Cai de Vis”

     Este situat în satul Ionășeni, la 25 km distanţă de Botoşani, fiind o adevărată bijuterie, într-o zonă foarte pitorescă, la poalele pădurii.

Moşia imensă a centrului, de 60 de hectare de teren şi pădure este un loc ideal pentru creşterea cailor şi producerea furajelor pentru hrana acestora. Proiectul de familie a fost executat cu multă muncă, perseverenţă dând naştere grajdurilor pentru cai, manejului exterior, locurilor de păşunat, casei pentru administrator şi unei fermecătoare pensiuni, construită în stil de conac boieresc.  

            Atelierul de ceramică IACINSCHI

     În atelierul familiei Iacinschi, producători de ceramică artizanală din Botoșani, se lucrează ceramica “de Kuty”, foarte cunoscută în județ, și ceramica de tip neolitic. De peste 30 de ani meșterii realizează platouri, farfurii, ulcioare, căni, vaze, cahle și multe alte obiecte necesare omului în casă sau obiecte de decor. Culorile folosite în zonă sînt cele ale pamîntului și ale naturii: verde, galben, brun. Desenul naiv este cel care decoreaza vasele prin zgîriere: animale, floarea-soarelui, schituri, păuni, fântâna cu cumpănă, tot ce ne înconjoară. Portofoliul familiei Iacinschi cuprinde peste o sută de decoruri foarte apreciate de cumpărători, în cromatică de verde, maro și galben.

Centre de informare turistică:

  Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani

CNIPT Botoșani : Strada 1 decembrie 1918, nr.4 ;

E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.;

Contact: 0231.519519; Web: www.visitbotosani.ro; persoană de contact: Florentina Gheorghiţă – director;

  Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Dorohoi

CNIPT Dorohoi : Strada 1 decembrie 1918, nr.2 ;

E-mail : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. ;

Contact: 0231.612256, persoană de contact : Daniela Murăreanu – director.

K2_PUBLISHED_IN Trasee turistice
K2_TAGGED_UNDER